Rólunk

Biztonságos Iskola Program

A Magyar Biztonság Fórum – Biztonságos Iskola Program-ján keresztül a SelectaDNA maradandó és átragadó jelölő festékei biztonságot adnak az iskoláknak. Sok esetben probléma, hogy az ellopott iskolai eszközöket nem tudja az iskola pótolni, mivel korlátozott költségvetésből kell megoldaniuk minden feladatukat. Ahhoz, hogy fontosabb dolgokra több pénz maradjon, a legegyszerűbb, ha megvédjük a már megvásárolt eszközöket.
Számítógépeket, laptopokat, iskolai járműveket, értéktárgyakat és egyéb értékes, egyedi jelöléssel amúgy nem rendelkező tárgyakat vagyunk képesek egy meghamisíthatatlan, személyre szabott “dns aláírással” ellátni. Ez – a tapasztalatok alapján – elég ahhoz, hogy az elkövetők máshol próbáljanak inkább szerencsét, illetve az esetleg ellopott tárgyak így vissza tudnak találni az eredeti tulajdonosukhoz.

A termék

SelectaDNA

Egy iskola védelméhez adunk egy olyan csomagot (bruttó 86.360 Ft), amiben van két különböző egyedi kódú SelectaDNA jelölő festék, egy adag operatív átragadó zselé és egy 100x nagyító a kódok helyi leolvasásához. Ehhez ajándékba kapnak az iskolák egy kézi UV lámpát. A festékekkel nagyjából 100 értéktárgy jelölhető meg és rögzíthető az angliai rendőrség által elismert nemzetközi adatbázisban.

A Rendőrség rutinszerűen nézi a SelectaDNA nyomokat, és ha találnak valamilyen jelet, az segít nekik a bizonyításban. A Rendőrség rögtön felismeri így az elkövetőt és használható bizonyítékot is kap a kezébe, akár évtizedekkel később is. Ez vállalhatatlan kockázatot jelent akár külső, akár házon belüli elkövetők számára is.