Nézze meg, milyen a Mabifo konferenciák hangulata!

Varius Global Zrt.

 

Varius Global Zrt.

E-mail: info@variusglobal.hu
Cím: 1162 Budapest, Fahéj utca 34.
Telefonszám: +36 1 621 1786
Weboldal: https://variusglobal.hu/

 

AVIATION ÜZLETÁG BEMUTATÁSA

A Varius Global Zrt. 2016-ban lett alapítva, jelenlegi állapotát 2019-ben nyerte el és fő tevékenységként üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással és magánnyomozással kezdett foglalkozni. Mára a portfolió nagyobb hányadát személy- és vagyonvédelemhez köthető szolgáltatások teszik ki.

2023 első negyedévében az újonnan megalapított Aviation üzletágunk tevékenységeivel egészítettük ki szolgáltatásainkat:

− Raktári logisztika, raktározás, bérraktározás − Légiközlekedés-védelmi ellenőrzés védelmi berendezésekkel (export légi áruk átvizsgálása) meghatalmazott ügynökként (HU/RA/00041-01)

− Export légiáruk indítása közúton (légikamion indítás)

− Import légiáruk saját vámraktárba történő betárolása, igény szerinti raktározása és továbbítása

− Off Airport földi kiszolgálási tevékenység végzése

− RFS – Légiáru közúti szállítása alvállalkozóval

− Vámkezelés

− Alternatív áruvizsgálati lehetőségek robbanóanyagkereső-kutyával (EDD) vagy robbanóanyagnyom-felderítő eszközzel (ETD) mind saját raktári környezetben, mind a megrendelő által megjelölt környezetben, helyszínen

− Nyílt és rejtett tesztelések (minőségbiztosítás)

− Fegyveres kíséret biztosítása

− Személy- és vagyonvédelmi tevékenységek

− Oktatás (légiközlekedés-védelmi kompetenciák, stb...)

− Tanácsadás (raktárak létesítése, berendezése, üzemeltetése, KC/RA minősítés megszerzése és működtetése, stb…)

− Utasbiztonsági tevékenység (vidéki repülőtereken)
 

2023. februárjában az Airport City Logisztikai Park területén (Vecsés, 2220 Lőrinci utca 154, F épület) saját üzemeltetésű, 1400 m2-es raktári bérleményt vettünk birtokba. Ebben a raktárban végezzük az előbbiekben felsorolt raktárlogisztikai tevékenységek döntő hányadát.

Ügyfeleink között kiszolgálunk légitársaságokat, GSA-ket és szállítmányozással foglalkozó partnereket.

Új Aviation szolgáltatásaink mellett kiemelt figyelmet szentelünk a KC/ismert szállító program bevezetésének gyártó üzemek esetén.

KC/ismert szállító program ismertetése:

A Bizottság (EU) 2015/1998 végrehajtási rendelete alapján minden légi árut a repülőgépbe történő rakodás előtt kötelező átvizsgálni.

Azon üzemek esetén, akik a késztermék egy részét légi úton kívánják szállítani, idő- és költséghatékonyság szempontjából szükséges lehet intézkedni arról, hogy az áru átvizsgált „secured” státuszban hagyja el az üzemet és jusson el a repülőtérre. Ezen státusz eléréséhez 2 opciós lehetőség áll fenn.

A opció, ismert szállító (KC) státusz megszerzése és fenntartása:

A gyár üzemeltetője megszerzi saját jogon légiközlekedés-védelmi szempontból az „ismert szállító” minősítést. Ehhez szükséges saját védelmi tiszttel, védelmi programmal rendelkeznie, az áruval foglalkozó érintett munkavállalókat folyamatos képzésben kell részesítenie és így a nemzetközi, EU-s és hazai jogszabályokkal összhangban kell működtetnie rendszerét. Ez abban az esetben hatékony, ha az üzem által előállított termékek nagy része légi úton kerül továbbításra.

A minősítés megszerzéséhez tanácsadóként tudunk segíteni a dokumentumok létrehozásában és az eljárások kidolgozásában, hatósági képviseletében, hosszú távon a képesség folyamatos fenntartásában és a szükséges ellenőrzések végrehajtásában.

Az „ismert szállító” saját eljárásai alapján jogosult a légi árut „secured” státuszban bármely EU-s repülőtéren feladni, amennyiben az odaszállítás közben is fenntartja az áru védelmét. (Alvállalkozó útján megfelelő szállítmányozóval biztosítható.) Így az áru azonnal repülőgépre rakodható védelmi szempontból, a repülőtéri földi kiszolgálónak/légitársaságnak fizetendő security költség fizetése alól mentesül.

B opció, az átvizsgálást meghatalmazott ügynök (RA) tevékenységével biztosítja:

A gyártó szerződéses viszonyban olyan „meghatalmazott ügynök” minősítésű vállalattal köt szerződést, aki jogosult saját telephelyén és azon kívüli helyszíneken is az árukat átvizsgálni. Ebben az esetben a „meghatalmazott ügynök” rendelkezik az átvizsgáláshoz szükséges eszközökkel,

- az árut saját telephelyén átvizsgálja saját technológiája szerint,

- vagy ha az áru természete, jellege ezt nem engedi, megrendelő telephelyén végzi el az átvizsgálást. Külső helyszínen a megrendelő biztosítja a feltételeket az átvizsgáláshoz (belépési engedélyek, elkülönített terület, stb.), jellemzően az áruval kapcsolatos védelmi ellenőrzés az összekészítés előtt kerül végrehajtásra. A csomagolási és szállító járműbe való rakodás közbeni felügyelettel megvalósul az átvizsgált státusz fenntartása, ezt követően a repülőtérre szállításig szükséges védeni a szállítmányt. (Alvállalkozó útján megfelelő szállítmányozóval biztosítható)

Az áru a fenti eljárások alapján „secured” státuszban bármely EU-s repülőtéren feladható, azonnal repülőgépre rakodható védelmi szempontból. A feladó mentesül a földi kiszolgálónak/légitársaságnak fizetendő security költség fizetése alól, ezen felül a képességet nem neki kell fenntartania, hanem más jogalanyon, átvizsgálást végző „meghatalmazott ügynökön” keresztül biztosítja.

A fentiekben felsorolt opciók mindegyikét cégünk képes magas színvonalon, megbízhatóan elvégezni és biztosítani.

Brossúra letöltése